Nagyon fontos a vitamin pótlása, hiszen most lábalunk ki a télből.
Hozzávalók 4 adaghoz
35 dkg cékla
20 dkg joghurt
0,5 db lime
1 liter víz
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
A céklákat lehetőleg vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra.
2.
Bő, enyhén sós vízbe tegyük fel főni, és kb. 45-50 percig főzzük, amíg a cékla meg puhul. Ha esetleg elfőne a víz, pótoljuk. Ha a cékla megpuhult, öntsük le a levét egy pohárba, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
3.
Ekkor adjunk hozzá a céklánkhoz kb. 150 g natúr joghurtot, 1 dl leszűrt céklalevet, fél lime kicsavart levét, majd botmixerrel pürésítsük le. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk egy keveset hozzá a leszűrt léből.
4.
A lepürésített levest legalább 1 órára tegyük a hűtőbe. Tálaláskor díszítsük egy-egy evőkanál joghurttal.
Egy kevés frissen reszelt gyömbér még harmonikusabbá teszi ezt az egyszerű, de ízletes levest.
Ha a céklákat megsütjük főzés helyett, alufóliában a tetejét,alját levágva, kevés sóval, és olívaolajjal bekenve, akkor még erőteljesebb ízű levest kapunk, és a vitaminokat sem öntjük ki a főzőlével.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!