A krumplit megpucolom és kockacukornál valamivel nagyobb kockákra vágom, a kaliforniai paprikát vékony csíkokra szelem, majd a csíkokat felkockázom. A hagymát apróra metélem.
2.
Egy nagyobb lábasba olívaolajat öntök, majd hozzáadom a hagymát, átkeverem, s közepes lángon üvegesre dinsztelem. Amíg párolódik a hagyma, addig harapásnyi falatokra vágom a húst, majd a hagymához adom, átkeverem és megsózom.
3.
Ezután a lábasba öntöm a krumplit, majd alaplével vagy vízzel felöntöm, a zöld fűszerek felével fűszerezem és közepes lángon főzöm, amíg a krumpli meg nem fő. Amikor már majdnem jó, akkor a tejszínt tálba öntöm, habverővel csomómentesen hozzáadom a lisztet és ezzel a levest behabarom.
4.
Ugyanekkor a lecsöpögtetett kukoricát, az apróra vágott paprikát és a maradék zöld fűszereket is a raguhoz adom. A levest még egyszer felforralom, majd frissen vágott snidlinggel meghintve tálalom. A snidlingen kívül a leveshez lehet kínálni reszelt sajtot, pirított kenyérkockát vagy pirított durva kenyérmorzsát is.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!