A nyári hőségben nincs is jobb a teraszon vagy netán egy medenceparton elkortyolgatott jegeskávénál. A hűsítő ital meghódította az egész világot és minden kávékultúrában helyet kapott. Az elkészítési mód és a hozzávalók régiónként változhatnak, ám a lényeg ugyanaz: a jéggel készített kávé a forró nyarak elengedhetetlen itala.

BRAZILIAN INSPIRED MOCKTAIL

HOZZÁVALÓK:

  • 1 Nespresso Liminha Over Ice kávékapszula (40 ml)
  • 3 szelet friss lime
  • 8 g barnacukor
  • 40 g passiógyümölcs magjai
  • 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirup
  • 60 ml szénsavas ásványvíz vagy tonik
  • 5 nagyméretű jégkocka (150 g)
  • Lime szeletek és menta a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Egy nagy méretű pohárba helyezz 3 szelet lime-ot és 8 g barnacukrot, majd az egészet nyomkodd meg egy kanállal. Vágj félbe egy passiógyümölcsöt és kanalazd a magjait a pohárba, tegyél hozzá 4 nagyméretű jégkockát (120 g) és 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirupot. Tölts 60 ml szénsavas vizet vagy tonikot a pohárba, keverd meg, amíg a lime és passiógyümölcs a tetejére nem úszik. Tegyél egy jégkockát egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és készíts 40 ml Nespresso Liminha Over Ice kávét a jégre. Zárd le, és rázd határozottan 20 másodpercig. Töltsd a hideg kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet lime-mal és mentalevelekkel a tetejét.

kv3.jpg

BANANA PINGADÃO

HOZZÁVALÓK:

  • 1 Nespresso Ice Forte Vertuo kávékapszula (230 ml)
  • 20 ml banán szirup
  • 80 ml zabital
  • 7 nagyméretű jégkocka (210 g)
  • Egy szelet friss füge és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Tegyél 7 nagyméretű jégkockát (210 g) egy 350-400 ml-es pohárba, és önts rá 20 ml banán szirupot. Tölts 80 ml zabitalt a pohárba. Készíts 230 ml Nespresso Ice Forte kávét a jégre, és díszítsd egy szelet fügével és ehető virággal a tetejét.

kv2.jpg

ICE COFFEE COLADA

HOZZÁVALÓK:

  • 1 Nespresso Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (40 ml)
  • 10 ml ananász szirup
  • 90 ml zabital
  • 4 nagyméretű jégkocka (120 g)
  • kókuszpehely és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Készíts 40 ml Nespresso Coconut Flavour Over Ice kávét egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és adj hozzá 1 nagyméretű jégkockát (30 g). Zárd le a tetejét és rázd határozottan 20 másodpercig. Tegyél 3 jégkockát (90 g) egy nagy méretű pohárba. Önts 10 ml ananász szirupot és 90 ml növényi zabitalt a pohárba. Töltsd rá a hideg kávét, és díszítsd kókuszpelyhekkel és ehető virággal a tetejét.

kv1.jpg

Receptek, fotók: Nespresso