Szilveszterre is tökéletes, gyorsan elkészíthető köret
Hozzávalók 6 adaghoz
1 bögre rizs
2 bögre víz
1 üveg bébirépa konzerv
40 dkg vegyes gombasaláta
0,5 db kígyóuborka
20 db olivabogyó
10 db kapribogyó
2 evőkanál olívaolaj
3 kávéskanál borecet
2 csipetnyi só
2 kávéskanál morzsolt oregánó
Adag
6 adag
Lépések
1.
A rizst kis olívaolajon kifehérítem és finoman sózom, majd hozzáadom az oregánót és kétszeres vízben megfőzöm. Amikor kész, tálba borítom és hűlni hagyom. Amikor már langyosra hűlt a rizs, akkor a vegyes gombasalátáról, a bébirépáról lecsepegtetem a levet, majd nagyobb deszkára borítom, és kicsit aprítok a nagyobb darabokban lévő zöldségeken.
2.
A kigyóuborkát apróra vágom, magmentes olívabogyót és a leszárazott kapribogyót szintén felaprítom - majd a zöldségekkel együtt - összeforgatom a rizzsel. Ezután meglocsolom olívaolajjal, és borecettel ízesítem. Alaposan átforgatom, ha kell, akkor sózom és tálalom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!