A libanoni tabbouleh tartalmas saláta és kitűnő köret.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 bögre bulgur
4 dkg vaj
15 db koktélparadicsom
4 db szárított paradicsom
1 db citrom
3 csokor friss petrezselyem
1 csokor menta
2 bögre víz
1 db kígyóuborka
4 db újhagyma
1 csipetnyi só
Adag
4 adag
Lépések
1.
A bulgurt egy nagyobb tálba teszem. Hozzáadom a vajat, egy csipetnyi sót, majd felöntöm a vízzel. Lefedem és legalább egy órát hagyom állni.
2.
A petrezselymet és a menta felét megmosom, konyharuhán lecsepegtetem, majd felmetélem.
3.
A zöldségeket megmosom, apróra vágom, a szárított paradicsomot csíkokra vágom, az újhagymát vékonyra metélem.
4.
A citrom héját - a fehér részek nélkül - egy tálba lereszelem, levét kifacsarom, majd a levet az olívaolajjal - egy botmixerrel - elkeverem.
5.
A megpuhult bulgurt szűrőbe öntöm, lecsepegtetem, majd egy nagyobb tálba öntöm, hozzáadom a zöldségeket, a zöld fűszereket, meglocsolom a citromos öntettel, hozzáteszem a citrom héját, majd átforgatom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!