A téli időszakban legalább egyszer érdemes elkészíteni.
Hozzávalók 4 adaghoz
8 dl 3,5 %-os tej
2 dl habtejszín
20 dkg 60%-os étcsokoládé
4 dkg muscovado cukor
0,5 db vanília rúd
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
1 csipetnyi őrölt fahéj
1 csipetnyi só
4 evőkanál marshmallow (mályvacukor, pillecukor)
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tejet egy nagyobb forralóba öntöm, majd hozzáadom a tejszínt, a csipetnyi sót, a cukrot és az apró kockákra vágott vagy tört csokoládét. Beledobom a felvágott vanília rudat. Viszonylag kis lángon főzöm, miközben habverővel gyakorta átkeverem. Amikor már kezd megolvadni a csokoládé, akkor hozzáadom a fűszereket.
2.
A forró csokoládét bögrékbe töltöm, apró szemű mályvacukorral megszórom és így kínálom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!