Receptfeltöltés
Füstös padlizsánkrém
Füstös padlizsánkrém
Készítette: Wessely Márta
Könnyű
40 perc
(0)
377
0
0

A nyári vacsorák sztárja. A padlizsánkrém azonban nem csak hidegen jó, főtt tésztához, szószként is kínálhatjuk.

Hozzávalók 4 adaghoz
  • 2 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 2 csipetnyi só
  • 2 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
A padlizsánokat fa- vagy kerámiakéssel félbe vágom, majd nyílt láng felett körbe megperzselem. A megperzselt darabokat sütőbe teszem, és 180 fokon fél óráig sütöm.
2.
Ezután hagyom kihűlni, majd lehúzom a héját, az esetleges szenes részeket lekaparom, és a padlizsán húsát a turmixba teszem. Hozzáadom a felszelt hagymát, a fokhagymát és krémesre turmixolom. A kapott masszát fűszerezem, majonézzel lazítom, majd egy tálba teszem, fedem, és fogyasztásig a hűtőben tárolom.
Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!

Kapcsolódó receptek
Sajtmártás
Sajtmártás
Könnyű
30 perc
(0)
Készítette: Wagensommer Alexandra
1040
0
0
Medvehagyma-mártás
Medvehagyma-mártás
Könnyű
35 perc
(0)
Készítette: Kard Éva
833
0
0