A hétköznapi gyors ebédek egyik jolly jokere a kuszkusz, amit nagyon sok formában felhasználhatunk.
Hozzávalók 4 adaghoz
2 db csirkemellfilé
15 dkg kuszkusz
1 db kígyóuborka
20 db koktélparadicsom
3 dl alaplé (csirke vagy zöldség)
1 kávéskanál morzsolt oregánó
4 evőkanál vaj
4 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál frissen őrölt fekete bors
1 kávéskanál só
Adag
4 adag
Lépések
1.
A hús felkockázom, sózom, borsozom, majd serpenyőben, forró olajon megsütöm. A kuszkuszt egy mélyebb tálba kimérem, zöldfűszerrel ízesítem, forró, lobogó alaplével felöntöm, az edényt fedem, és 10 percet állni hagyom. Közben a zöldségeket apróra kockázom.
2.
Az idő leteltével a vajat a kuszkusszal átkeverem. Tálaláskor a kuszkuszt halmozom alulra, erre jönne a zöldségek, majd rá a sült csirke.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!