Bár már kifele megyünk a friss gyümölcs szezonból, de ezeket bármikor pótolhatjuk fagyasztotakkal.
Hozzávalók
20 dkg áfonya
0,5 liter víz
3 evőkanál barna cukor
1 gerezd vanillincukor
1 csipetnyi őrölt fahéj
1 evőkanál citromlé
3 dl tejszín
Lépések
1.
Az áfonyát tegyük bele egy edénybe, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vizet, a citromlét, és ízlés szerint cukrot, őrölt fahéjat, majd főzzük pár percig.
2.
Ezután vegyük le a tűzről, hűtsük langyosra, turmixoljuk simára, majd tegyük be a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
3.
A szintén hideg habtejszínt öntsük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az áfonyapépet, és pár perc alatt keverjük jó habosra. Az elkészült krémet ezután ízlés szerint kanalazzuk poharakba, vagy kis tálkákba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
4.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az áfonyás mousse-t majd rögtön kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!