A Nespresso és a világhírű cukrász- és csokoládémester, Pierre Hermé szakértelméből született közös Limited Edition kávékollekciójával indul a karácsonyi időszak. Az együttműködésnek hála az Original és Vertuo kapszulacsalád is bővült egy Kolumbiából származó single origin feketekávéval (Infiniment Espresso és Double Espresso), valamint egy mogyorós (Infiniment Gourmand) és egy málnás ízű (Infiniment Fruité) változattal, amelyekből könnyedén ellenállhatatlan ünnepi kávékülönlegességeket készíthetünk.

Pirított törökmogyorós latte macchiato

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 100 ml 1,5%-os tej
  • 10 ml agavészirup
  • 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé
  • 10 g pirított törökmogyoró

Elkészítés

  1. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Tegyük az agavészirupot egy kávéscsésze aljába. Öntsük rá a tejhabot, majd készítsünk a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.
  3. Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.

Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.

nespresso2.jpg

Málnás-rózsás pezsgőkoktél

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
  • 1 db 30 g-os jégkocka
  • 10 ml rózsaszirup
  • 120 ml tradicionális eljárással készült (francia) pezsgő
  • 3 szem málna
  • 1 bio rózsaszirom

Elkészítés:

  1. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
  2. Ha Barista receptkészítőt használunk, zárjuk le a fedelét, és válasszuk ki az „Iced Nitro” variációt, majd nyomjuk meg a Start gombot. Ha shakert használunk, erősen rázzuk fel.
  3. Öntsük a rózsaszirupot és a pezsgő felét egy pezsgőkoktélos pohárba. Óvatosan keverjük össze, és öntsünk hozzá a maradék pezsgőt is. Finoman keverjük fel, majd öntsük rá a gépből vagy a shakerből a kávét.
  4. Díszítsük pálcikára tűzött friss málnával és ehető rózsaszirommal.

nespresso3.jpg

Crème brûlée ihletésű dupla espresso macchiato

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 40 ml)
  • 80 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé
  • 3 g barna cukor
  • lime-héj
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

  1. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzunk forró tejhabot a tetejére.
  3. Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.
  4. Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük bazsalikomlevéllel.

Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.

nespresso1.jpg