Újra versenyben vannak az ország cukrászai, akik egyedi kreációikkal indultak a 2020-as Magyarország Tortája versenyen. A szakmai zsűri tegnap kóstolt és döntött, már tudni, hogy melyik öt torta közül kerül ki majd a nyertes, amellyel augusztus 20-án megünnepelhetjük Magyarország születésnapját.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete új, kreatív ötleteket, a magyar gasztronómiára jellemző alapanyagokból is dolgozó, a helyi konyhára, cukrászatra jellemző, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt. Természetesen az elkészült desszertek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.
Idén is izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről. Érdekesség, hogy a mostani versenymunkáknál a mák, a mandula és a birs több versenyzőnél favorit volt, több tortában visszaköszönt, illetve meghatározta azt.
Az idei döntős torták:
Hunyadi krónikája – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
Tétényi áfonyás mandula - Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
Fenséges fügés manna – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)
Mákvirág – Szívós Zita és Poór István (Major Cukrászda – Budapest)
CURIOSITAS – Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)
Szegedi Boszorkány – Gyuris László és Reisinger Ferenc (A Cappella Cukrászda – Szeged)
A továbbjutott tortákon kívül a zsűri egy „hagyományőrző különdíj” odaítéléséről is döntött, amelynek nyertese a Fortissimi – Bátrak tortája. A tortát Nándori László (Nándori Cukrászda, Budapest) alkototta Kercaszomor, a Legbátrabb Falu tiszteletére, a térség jellegzetes alapanyagaiból, így a süteményben megtalálható a hajdina, köles, kukorica, mák, méz, és a túró is.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!