Receptfeltöltés
Adventi vásárok
2018.11.23.
Adventi vásárok

Az idei advent ugyan csak a decemberrel érkezik, de az adventi vásárok java már november utolsó hetében várja az érdeklődőket. A Príma Konyha magazin válogatásában az ország számos pontján nyíló adventi vásárokból csemegéztünk, de szinte minden városban akad valamilyen megmozdulás, vásár, ezért érdemes a helyi újságokból is tájékozódni a programok után.

2018. november 24 - 2019. január 1. Adventi forgatag a Bazilikánál, Budapest

A vásáron - a hagyományőrzés szellemében - csak válogatott, az ünnephez méltó kézműves termékekkel és a legfinomabb téli ínyencségekkel találkozhatnak a vendégek. Minden nap ingyenes korcsolyapálya várja a gyermekeket 14 éves korig, ahol ingyenes korcsolyabérlésre is lehetőség nyílik, valamint hétvégenként ingyenes korcsolyaoktatáson is részt vehetnek a kicsik. A Bazilika homlokzata minden nap sötétedéstől pompás fényárba borul, a látogatók Közép-Európa egyik legnagyobb 3D-s fényjátékát tekinthetik meg. Egyedülálló kulturális programsorozattal, kézműves foglalkozásokkal, és meglepetés koncertekkel is készülnek a szervezők.

2018. november 30 - december 23. Advent Óbudán

Advent idején az óbudai Fő tér és környéke ünnepi díszbe öltözik és családi programok, tartalmas műsorok sora várja a kerület lakosságát. Idén is felölti ünnepi pompáját a Fő tér és Szentlélek tér, ahol a nagyszabású rendezvénysorozat karácsonyi programjai meghittséget varázsolnak a karácsonyvárás időszakába. Zenei fellépők sora, gyermek programok, kézműves vásár, ízletes falatokat kínáló gasztrosétány, és ingyenes korcsolyapálya várja a látogatókat.

2018. november 30 – december 23. Sissi karácsonya, Budapest

Idézzük fel közösen a világ legszebb uralkodónőjének magyar karácsonyait! A résztvevők a vezetett túra alatt megismerhetik a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét. Idegenvezetésünk során az épület azon részei is bejárhatóak, amelyek a nagyközönség számára nem, vagy csak részben látogathatóak. Szakképzett idegenvezetőink magyar nyelven mutatják be a látogatóknak a Várkert Bazárt a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig.  

2018. november 30 – december 23. Fehérvári Advent

Az ünnepi díszbe öltözött székesfehérvári belváros mesés kirándulásra hívogat minden érdeklődőt advent hétvégéin. Különleges fények, meghitt hangulat, 3D animációs épületvetítések, rangos előadók az adventi színpadon. A forralt bor-illatú vásári forgatagot képeskönyvbe illő művészeti installációk színesítik, animáció fut a házfalon, elvarázsolva a felnőtteket is. Diótörő katona, mézeskalácsbaba, titkot rejtő ajándékdoboz, a város karácsonyfája körül futó kisvonat, vagy épp a játékmackó mellett készíthetünk emlékezetes fotókat a családi albumba. Adventi kuckó várja a családokat, ahol közösen készíthetnek ajándékot a kézműves foglalkozásokon, mézeskalácsot süthetnek, vagy meseolvasással, diavetítéssel tölthetik az időt a kicsik. 

2018. november 30 – december 23. Adventi Téli Fesztivál és Vásár, Győr

Decemberben ismét ünnepi fénybe burkolózik a város. Az adventi időszak idén is felejthetetlen hangulatot, színes programokat és sok meglepetést tartogat az érdeklődőknek Győr városában. A belváros díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat. A fesztivál a felnőtteknek és gyerekeknek is sok érdekes programot tartogat. Az ünnepi fények, a Betlehem, az adventi koszorú, a karácsonyfa, a Mikulás szánja mellett, megtalálható lesz - többek között - az oly népszerű Dunakapu téri korcsolyapálya, vagy éppen a Széchenyi téri kisvasút. A Széchenyi téren ismét megcsodálhatjuk majd az ünnepi fényjátékot. 

2018. november 30 – december 23. Aranycsengő Adventi Vásár, Siófok

A Siófok főterén kialakított hangulatos adventi vásárban kézművesek és kereskedők várják a szeretteik számára ajándékokat keresőket, a vendéglátók pedig finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal kínálják a vendégeket. A népszerű fellépőkkel színesített ünnepi vásár alkalmával lesznek kézműves foglalkozások gyermekeknek, ünnepi koncertek és gyertyagyújtás, kapható lesz forralt bor és forró csoki, valamint ne feledkezzünk meg a jégpályáról sem, mely a belváros szívében várja majd a korcsolyázni vágyókat! A téren felállított Betlehem melletti színpadon hétvégéken a városi oktatási intézmények gyermekcsoportjai, diákjai segítenek feleleveníteni a karácsonyi ünnepkör hagyományait, valamint esténként ünnepváró zenei programok fogadják a közönséget.

2018. november 23 – december 24. Szombathelyi advent

Az idén új környezet, új díszkivilágítás várja a város lakóit a Fő téren és környékén az év végén. Az adventi várakozást ebben az évben a szervezők szeretnék még színesebb tartalommal megtölteni. Az Adventi Vásár területe kibővül, a Fő tér és annak környéke az önkormányzat által beszerzett új díszekkel ünnepi díszbe öltözik. 

2018. december 1-23. Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár

Az ünnepre való készülődés varázslatos hangulatában kóruszenei előadók éneke, forralt bor illata hatja át az ékszerdobozzá váló Széchenyi teret.  Az adventi időszak heteiben a város apraja-nagyja újra együtt lehet, felkeresheti a Mikulás házát, csodálhatja a fényfestést, az épületvetítéseket, esténként pedig közösen várhatja a varázslatot, lehet szemtanúja a vasárnapi gyertyagyújtásoknak. 

2018. december 1-23. Advent Sopron

Az eseménynek Sopron Fő tere és a Várkerület ad otthont. Az idei évben is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, fenyő- és fahéjillattal, étel- és italfinomságokkal, kézműves termékekkel várjuk a kedves soproniakat és Sopronba látogató vendégeinket. 

2018. december 1 – 2019. január 6. Advent Szentendrén

Az Advent Szentendrén hangulatos adventi vásárában nemcsak megvásárolhatunk néhány meglepetést a fa alá, hanem élvezhetjük a tél minden apró örömét: az ízletes forralt bortól a sült gesztenyéig. Baráti beszélgetések színhelye ilyenkor Szentendre belvárosa, amely idén is szeretettel vár minden látogatót.

2018. december 2-23. Kaposvári Advent és Ünnepi Hetek

A Kaposvári Karácsonyi Ünnepi Heteknek Kaposvár főtere, a Kossuth tér ad otthont. A kaposvári ünnepi programok az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődnek. A kaposvári székesegyház oldalában felépített, egyedülálló, faragott betlehem a meghittség, a szeretet és a nyugalom szigete a rohanó hétköznapokban. A kaposvári Pajta Színházban betlehemes játékok, karácsonyi koncertek, a város apróságainak ünnepi köszöntői melengetik a nézők szívét-lelkét, míg egyéb testrészük egy pohár meleg itallal lel felüdülést. Kaposvár az advent idején a főtérre várja mindazokat, akik a jókedv és meghittség jegyében kívánják a karácsony szellemét megidézni. A Kossuth téren továbbá kellemes forralt bor és ízletes meleg ételek árusítása történik.

2018. december 8-16. Adventi kastélynapok, Gödöllő

A Gödöllői Királyi Kastély karácsony közeledtével hamarosan ünnepi díszbe öltözik és adventi programok sokaságával várja a látogatókat. A lovardában december második hétvégéjének mindkét estéjén különleges zenei csemege várja a közönséget. Országosan elismert és népszerű az Adventi Kastélynapok, ami az idén is látványos rendezvények színes palettáját vonultatja fel december 15-én és 16-án. Valamivel karácsony után is érdemes a gödöllői kastélyba ellátogatni, mert december 28-án Erzsébet királyné karácsonyán megtudhatjuk, hogyan is ünnepelték egykor a karácsonyt a királyi család tagjai. 

2018. december 22- 2019. február 23. Mézeskalácsváros a Bálnában, Budapest

Budapest kortárs karácsonyi mézeskalácsszobra idén december 22-én délelőtt 11 órakor nyitja meg kapuit. A kiállításra a belépés ingyenes. A karácsonyi Mézeskalács Szobor építésében bárki részt vehet, aki elfogadja a karácsonyi társasjáték szabályait.

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!