Receptfeltöltés
A legjobb decemberi gasztroprogramok
A legjobb decemberi gasztroprogramok

Ugyan a decembert javarészt az adventi vásárok uralják, azért ebben a hónapban is akadnak olyan, tematikus gasztronómiai fesztiválok, amelyekre érdemes ellátogatni.

2018. december 1-2. Kaposvári Csokoládé Ünnep

Örömmel értesítjük, hogy 2018. december 1-2-án megrendezésre kerül a II. Kaposvári Csokoládé Örömünnep, ahol magyar kézműves édességek és készítőik mutatkoznak be az ország minden területéről. A csokoládékészítő manufaktúrák és mesterek standján az érdeklődők megkóstolhatják és megvásárolhatják a finomabbnál finomabb kézi készítésű bonbonokat, drazsékat, csokoládékat és desszerteket. Az édességfesztivál helyszíne a Dorottya Hotel.

 2018. december 1-2. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár, Zalaegerszeg

Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete azzal a céllal hívta életre a Kárpát-medencei Mézfesztivált, hogy felhívja a figyelmet a mézfogyasztás fontosságára, az egészségre gyakorolt jótékony és gyógyító hatásaira. A Kárpát-medence különböző tájairól érkező méhészek mellett zalai kistermelőknek és kézműveseknek is lehetőséget kínálnak a bemutatkozásra, így a fesztivál egyben termelői vásár is.

A mézhez hasonlóan a természetes élelmiszerek sorába tartozó zöldségek, gyümölcsök, pékáruk, tejtermékek, húskészítmények, gyümölcslevek, borok kínálói gazdagítják a kínálati palettát. Kézműves termékek közül pl. környékbeli fazekas, bőrös, késes, ékszerkészítő, szappankészítő kínálja portékáit. Szakmai előadásokkal gazdagítják a méhészeknek és laikusoknak egyaránt szánt programot, valamint lesz Méhészszakmai Kiállítás és Vásár, ahol méhészeti eszközgyártók és forgalmazók képviseltetik magukat. Gyerekek és felnőttek egyaránt találnak kedvükre való programokat: előadások, kulturális fellépők, játszóház vár kicsiket és nagyokat. Az idén is lesz Mézfelismerő verseny gyermek és felnőtt kategóriában értékes nyereményekkel.

 2018. december 7-9. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Egy hosszú hétvégén át több helyszínen csábítjuk Önöket a mézédes élvezetekre. A kínálatunk: mézfajták, mézeskalácsok, cukrászati különlegességek bemutatása, kóstolása és vására, méhészeti kiállítás és vásár, mézzel készített különleges ételek készítése és kóstolása. Adventi készülődés, kézműves programokkal, gyerekeknek. Múzeumi körséta kedvezményekkel és mézkóstolóval. Hangulatos műsorok, Luca-napi meglepetések színesítik a gazdag programot. Jöjjön Gyulára, ahol „mézédes az élet”!

2018. december 8.  Adventi Borszalon, Pécs

A Pécsi Borozó, az egyetlen vidéki kiadású, de országosan terjesztett gasztronómiai és bormagazin az idén első alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont december nyolcadikán, ahol 40 pincészet és más gasztronómiai kiállítók termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők. A Borszalon hiánypótló kezdeményezés, ahol a kulturált borfogyasztás és az ünnepi szezon jegyében 4 ország 15 borvidékének 40 pincészete mutatja be 120 borát az érdeklődő közönségnek.

A tavaly átadott Littke Palace, méltó és elegáns belvárosi helyszínt biztosít a rendezvényhez, ahol újdonságként pop-up vinotékával is készülnek a szervezők.

Az Adventi Borszalonon adják át immár második alkalommal a Pannon Borrégió Top5 étterme, pincészete és szálláshelye díjakat is, amelyekről a Pécsi Borozó olvasói és szerkesztősége döntöttek az ősz folyamán. A régió kedvenceinek kiválasztása már tavaly is nagy népszerűségnek örvendett és a vendégek körében is hamar presztízse lett az elismerésnek.

2018. december 9. Adventi gyereknap és karácsonyi vásár, Szigetmonostor

Az adventi vásárból természetesen, nem maradhatnak el a házi lekvár-, mustár-, keksz- és csoki különlegességek mellett a levendulás csodák, horgolt ékszerek, táskák, vintage stílusú dísztárgyak és a kézzel varrt remekművek sem!

2018. december 15-16. Adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár, Gyenesdiás

Jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral várja Önt és kedves családját a Községháza előtti téren a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület az idén 13. alkalommal megrendezendő évzáró rendezvényére.

 2018. december 28-31. Gasztrohegy – Év végi disznóságok

Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés. Gazdagon megünnepeljük az év végét és kinyitjuk a kamrákat: friss és érlelt, füstölt disznóságokat teszünk a tányérokra, mellé olyan borokat kínálunk, hogy kedvet adjon tovább sétálni a következő helyszínre.

Mi a Gasztrohegy?

Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást - közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra. Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal, járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!