1.
Az uborkákat megmossuk, végeit levágjuk, és keresztirányban feléig behasítjuk.
2.
A vizet a sóval felforraljuk, lehűtjük.
3.
Egy 5 literes tiszta üveg aljába beletesszük a kapor egyik felét,é s a megpucolt fokhagymákat, majd függőlegesen beleállítjuk az uborkákat. Amikor az üveg megtelt, beletesszük a maradék kaprot és felöntjük a sós vízzel. Tetejére tesszük a kenyeret (lehetőleg házi jellegű), végül egy tányérral lefedjük.
4.
Egy lavórba állítjuk, mert amikor elkezd "forrni" a savanyúság, akkor ne folyjon szét az uborka lé. Az "elforrt" folyadék mennyiséget, természetesen sós vízzel pótolni kell.
5.
A harmadik napon szedjük le a kenyeret.
6.
Az ötödik napon készül el a kovászos uborka.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!