Az uborka saláta családunk nagy kedvence főleg fokhagymával,és tejföllel.
Hozzávalók 4 adaghoz
2 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 kávéskanál só
2 evőkanál cukor
1 evőkanál ételecet (10%-s)
1 csipetnyi őrölt bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
Az uborkát legyaluljuk karikára,a fokhagymát tisztítás után fokhagyma présen átnyomjuk,összekeverjük,és lesózzuk.
2.
Állni hagyjuk 10 percig ,hogy levet eresszen az uborka,és lágyuljon a fokhagyma íze.
3.
Majd gyengéden kinyomkodjuk a levét ,rászórjuk a cukrot,ízesítjük borssal,és ecettel majd a tejföllel össze keverjük. Jól lehűtjük ,és sültekhez,pörköltekhez, tojásos galuskához kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!