1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk, még melegen hozzákeverjük a zselatint.
2.
Hozzákeverjük a felaprított lilahagymát, az uborkát, az apróra vágott főtt sárgarépát, a zöldborsót és 2 db kockára vágott főtt tojást.
3.
Pár szelet felcsíkozott sonkát is adunk hozzá. Belekeverjük a majonézt és a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4.
Egy kerek tálat kibélelünk sonkával, beleöntjük a majonézes keverék felét, a megmaradt tojást kettévágjuk, elosztjuk a tetején, erre ráöntjük a megmaradt keveréket.
5.
A tetejére sonkaszeleteket rakunk, hűtőbe tesszük, 4-5 óra után a formából kiöntjük.
6.
A tetejére a főtt tojásoknak a tetejét levágjuk, kivesszük a sárgáját. Összedolgozzuk 1 tk tejföllel és 1/2 mk mustárral, majd megtöltjük a tojásokat.
7.
A paradicsomból vékony karikákat szeletelünk, erre ráültetjük a töltött tojást. Vékony paradicsom szeleteket kettévágunk, ezek lesznek a csésze fülei.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!